2024. április 20.
„Drágám, nem baj, ha olvas a száguldó kamion sofőrje!”

„Drágám, nem baj, ha olvas a száguldó kamion sofőrje!”

A Tesla tesztelgette a kaliforniai autópályán az önvezető monstrumját.

Az Elon Musk által fémjelzett vállalat önvezető kamionjának gyártásának megkezdését csak jövőre tervezik, de már többször látták Kalifornia útjain – számol be a Futurism.

Először januárban látták a járművet Sunnyvale környékén, ám a mostani „jelenés” sokkal érdekesebb helyen történt. A jármű ugyanis azon az autópályán suhant, mely összeköti a Tesla fremonti gyárát a nevadai Sparksban található Gigafactory 1-el. Megemlítik, hogy a 260 mérföldes távolságot a két helyszín között simán le kell tudni futnia, hiszen 500 mérföldes hatótávolsággal tervezték.

A cikk sorra veszi az árulkodó jeleket, melyek mind azt támasztják alá, hogy a cég két központja között járkál a kamion: az egyik ilyen, hogy mindkét államban van engedélyük a tesztelésre. Ezenfelül az egyik cégvezető arról beszélt korábban, hogy a kamionokat be is fogják vetni áruszállításra. Elon Musk is kijelentette már: elsőként fogják alkalmazni a járműveket.

Az írás kitér rá, hogy nem szállított semmit a kamion, ami azt jelentheti, hogy már lepakoltak, vagy csak egy sima tesztről volt szó.

Megosztás