2024. május 3.

Korpási, Bácsi és Lőrincz Viktor győzött Kubában

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a magyar kötöttfogású birkózó-válogatott a Havannában rendezett nemzetközi ranglistaversenyt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint mexikói, amerikai, német, majd a döntőben kubai riválist legyőzve szerezte meg az első helyet a 72 kilogrammos kategóriában.

A 87 kilósok mezőnyében az Eb-első, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor német és kubai birkózó legyőzését követően az U23-as világbajnok Szilvássy Erikkel csapott össze a döntőben, és 2-1-re győzött.

A harmadik magyar aranyat a vb- és Eb-első Bácsi Péter szerezte a 82 kilogrammos súlycsoportban, melyben a négy induló körmérkőzést vívott, így Bácsi hiába kapott ki hazai riválisától, Szabó Lászlótól, másik két meccsét megnyerte, s körbeverések miatt az élen zárt, Szabó pedig a harmadik helyen.

A verseny hatodik magyarja, az Eb-második Lám Bálint (130 kg) szintén bronzérmet szerzett.

A kubai viadal a négy közül a második ranglistaverseny volt az évben a kötöttfogásúaknak, nagy mezőny azonban nem gyűlt össze.

A svédországi Klippanban rendezett hagyományos női versenyen - amely szintén ranglistaverseny - az Európa-bajnoki bronzérmes Galambos Ramóna volt a legjobb magyar, aki három győzelmet aratva bronzérmet nyert.

 

(MTI)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

Hello Sport

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

  • 2022.05.25

Hamarosan beköszönt a nyár, ami a meleg ellenére rengeteg futót csábít a természetbe. Ahogyan a téli futásnak, a nyári tevékenységnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes betartani, ha szeretnénk sikeresen, sérülés nélkül teljesíteni a távokat.