2024. április 18.
Ez volt a lényeg a 49. héten

Ez volt a lényeg a 49. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

78 éves korában meghalt Kóbor János az Omega együttes frontembere, akinek halálát koronavírus fertőzés okozta. Mecky a búcsúztató szentmiséje 17-én, 19.00 órától lesz a Szent István Bazilikában.

 

Egy házaspár mindkét tagjánál igazolták az Omicron fertőzést, így ők lettek az első magyar állampolgárok, akiket bizonyítottan a koronavírus új variánsa betegített meg – derült ki vasárnap. Bár az új fertőzések 100 százalékát még mindig a delta variáns okozza, a legújabb mutáció már igazoltan jelen van hazánkban.

 

A november közepén bevezetett óvintézkedések hatására a fertőzések száma jelentősen csökkent és az oltási arányt is sikerült növelni Ausztriában. Ezért az országos zárlat az oltott és gyógyult személyek (2G) számára 2021. december 12-én véget ért – óvatos nyitással megkezdődött az osztrák téli szezon, de a regionális intézkedések részleteiről indulás előtt érdemes tájékozódni.

 

Száznál is több áldozatot követeltek a múlt pénteken tomboló forgószelek az USA-ban. A 30 tornádó Illinois, Kentucky és további 4 közép-nyugati államban csapott le. 

 

A hét száma: 1297
Az 1950-es kezdete óta nem történt ilyen a Formula-1 történetében: a bajnokság utolsó körben dőlt el a világbajnoki cím! A kört még Hamilton kezdte meg az élen, de végül Verstappen látta meg először a kockás zászlót a sportág 4. legfiatalabb világbajnokaként. 1297 kört teljesítettek a versenyzők ebben az évben, és az 1297. kör felénél dőlt el a cím sorsa.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.