2024. június 20.
Itt az első magyarországi Primark!

Itt az első magyarországi Primark!

A nemzetközi divatáruház az Arena Mallban kap helyet, és május 28-án, 10 órától várja vásárlóit. A nyitás mintegy 180 munkahelyet teremt Magyarországon.

Több mint 3100 négyzetméternyi területen, megfizethető áron kínálja majd a vásárlóknak a Primark egy szintes üzlete a legújabb divattrendeket. Termékkínálatában megtalálhatók a nyaralások kötelező darabjai mellett a mindennapokban elengedhetetlen női, férfi és gyermekruhák, valamint lakberendezési cikkek, továbbá szépségápolási termékek és kiegészítők.

 

A Primark elkötelezett amellett, hogy fenntarthatóbb termékeket kínáljon, megengedhető áron. Ruháinak 55%-a már most is újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származó anyagok felhasználásával készül, és arra törekednek, hogy 2030-ra ez az arány 100%-ra emelkedjen.

 

A budapesti nyitás jelentős mérföldkő a Primark globális terjeszkedési terveiben: Magyarország a divatcég 17. piaca világszerte és 6. piaca Közép-Kelet-Európában, amely jól mutatja, hogy a régió továbbra is kulcsfontosságú a márka üzlethálózatának fejlesztése szempontjából.

 

Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai vezetője elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Primark híres és megfizethető árú divatját most először a magyarországi vásárlók számára is elhozhatjuk. 2023 januárjában jelentettük be piacra lépési szándékunkat, és már alig várjuk, hogy megnyissuk kapuinkat. Az Arena Mall Budapest egyik legnagyobb és legforgalmasabb bevásárlóközpontja, ez fantasztikus lehetőség nekünk arra, hogy még több vásárlónknak megmutathassuk, milyen különleges vásárlási élményt nyújtunk. Legyen szó akár a hétköznapi használati cikkekről, akár a legújabb nyári trendekről, biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink szeretni fogják kínálatunkat."

 

Idén lesz öt éve, hogy a Primark piacra lépett a közép-kelet-európai régióban, és 2019 júniusában megnyitotta első üzletét a szlovéniai Ljubljanában. A divatlánc jelenleg öt piacon 12 üzletet működtet: Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A budapesti nyitás mellett a Primark folytatja ambiciózus terjeszkedési terveit a térségben: a következő egy évben a romániai Temesváron, a csehországi Prágában és a lengyelországi Bydgoszczban nyit üzleteket.

Megosztás

A Kozmo nyári étlapjával beutazhatjuk a világot

Mozaik

A Kozmo nyári étlapjával beutazhatjuk a világot

A körútnak ezen szakaszán ahhoz vagyunk szokva a 4-es/6-os villamoson, hogy kapaszkodunk a fogantyúba és a táskánkba, pedig ideje lesz hozzászokni ahhoz is, hogy leszállunk a Baross utcánál. Van itt ugyanis egy olyan ékszerdoboz a Horváth Mihály téren, a Szent József templom szomszédságában, ami várostörténeti és gasztronómiai szempontból is megér egy látogatást.