2025. szeptember 3.
Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a több mint 100 kiállítót felvonultató rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

Idén sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a fesztivál: ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról. „Tavaly az Örökség témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció. Ezek a séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat” – mondta Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának “legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett. Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide Év Fiatal Séfje díját (ezzel az elismeréssel az új generációt díjazza a nemzetközi gasztrokalauz), és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez. A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

 

A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amikben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is.

 

Elővételes jegyek, a kiállítók listája és minden egyéb információ ITT található.

Megosztás

 Így óvd szemed légkondicionált irodában

Hello Mozaik

Így óvd szemed légkondicionált irodában

  • 2025.08.11

A modern irodai környezet kihívásokat tartogat a szemüveget viselők számára. A légkondicionálás példáául gyakran okoz szemszárazságot. Szakértő segítségével mutatjuk be, hogyan védheti meg szeme egészségét klimatizált környezetben, és milyen optikai megoldásokkal érhető el a tökéletes komfortérzet.

5 okos tipp a látás javítására

Hello Mozaik

5 okos tipp a látás javítására

  • 2025.08.4

A modern életmód egyre nagyobb kihívás elé állítja a szemeket. Képernyők, UV-sugárzás, stressz és helytelen táplálkozás mind közreműködnek abban, hogy látásunk fokozatosan romolhat. A jó hír az, hogy egyszerű, mindennapi szokások kialakításával sokat lehet tenni a szem egészségéért és látás megőrzéséért. 5 tipp, amire érdemes figyelni.