2025. január 3.
A szezon kedvenc ízeivel nyitott meg a Kozmo Étterem

A szezon kedvenc ízeivel nyitott meg a Kozmo Étterem

Úgy néz ki, hogy a Kozmo hotel éttermeiben akárhogy változnak az évszakok, rossz idők nincsenek, csak szép napok.

A körút szomszédságában megbúvó, egykori Távközlési Palota épületében kialakított ötcsillagos butikhotel, a Kozmo Hotel Suites & Spa látogatói nyáron a Bistro Étteremhez tartozó rejtett belső udvaron, szabad ég alatt költhetik el az étkezéseiket. Míg a szezonváltás új menüjét novembertől áprilisig a 2. emeleten található, meghitt hangulatú Kozmo Étteremben próbálhatja ki az ínyenc vendégsereg. (De seregektől itt nem kell tartani, még telt ház esetén is olyan, mintha egy privát étteremben ülne a vendég: a hatalmas alapterület miatt az asztalok tisztes távolságban vannak egymástól.)

A tágas helyiség a szálloda ikonikus főlépcsősorára nyílik, ami az ország második legnagyobb főlépcsője a Parlament után, és az igényes műemléki felújításnak köszönhetően eredeti pompájában csodálhatjuk meg - tökéletes rekonstrukciója az 1917-ben átadott épületrésznek. 

Kozmo Étterem belső terét a meleg hangulatfényt sugárzó geometrikus lámpabúrák, a centrálisan elhelyezkedő, lebegő polcos bárpult, a puha bársony székek valamint a falfülkében rejtett világítással kiemelt üvegvázák határozzák  meg. A visszafogott fények és meleg színek bensőséges hangulatot teremtenek, tökéletes kulissza egy kiváló vacsorához. Utóbbiról Feith Attila séf (lenti képen) és csapata kezeskedik, akik színes, változatos menüt állítottak össze az új szezonra.

 

A kínálatban egyaránt találhatunk hazai és egzotikus ízeket, ízletes szuvidált húsokkal készült fogásokat és izgalmas vegán kreációkat. Az örök kedvencek, a konfitált illatos kacsacomb, a kacsamájjal megspékelt angus marhaburger és a somlói galuska mellett a gasztronómia új üdvökéi is jelen vannak a kínálatban, úgy mint a pisztáciás tiramisu, a sült céklás humusz vagy a vegán „darált marha” yaki udon.

 

Hogy az ismerős és új fogások milyen meglepetéseket és csavarokat tartogatnak, azt elolvashatja a Bontottcsirke blog cikkében.

Megosztás