2024. április 20.
Számos új bemutatóval várja a vendégeit a Vígszínház

Számos új bemutatóval várja a vendégeit a Vígszínház

A 2018-2019-es évadban összesen tizenegy bemutató várható a budapesti Vígszínházban. Színpadra kerül Charlie Chaplin műve, A diktátor, Molnár Ferenc darabja a Liliom és John Cassavetes Premier című filmjének színpadi adaptációja is.

A színház 123. évadában olyan vonzó és izgalmas remekműveket mutatnak be, amelyek elgondolkodtatják, vitára ösztönzik, inspirálják és szórakoztatják a nézőket - olvasható a Vígszínház közleményében. Mint írják, céljuk, hogy tradícióikat őrizve állandóan megújuljanak. "A Víg nyitott színház, amelyben egymásra figyelő, érzékeny emberek dolgoznak, hiszen a társulati lét garancia az ihletett, közös gondolkodásra."

 

A 2018/2019 évad műsortervében szerepel Charlie Chaplin A diktátor című nagyhatású műve, amely mélyen humanista alkotás. Hol kíméletlenül szatirikusan, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sokmillió ember szorongását. A mű színpadi változatát Eszenyi Enikő rendezi. Szintén a nagyszínpadon mutatják be Molnár Ferenc Liliom című darabját, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A darab a magyar drámairodalom egyik remekműve, Julika és Liliom története 110 éve hódítja meg a világ színpadait. A nagyszínpadi bemutatók sorában a harmadik John Cassavetes Premier című műve. A világhírű film bensőséges vallomás a színházról, a színészi létezésről. A Magyarországon először látható színpadi változatot Szász János rendezi.

 

A Pesti Színházban elsőként Mihail Bulgakov Bíbor sziget című darabját tűzik műsorra. A zenés szatírában egy színházi társulat bemutatóra készül, a főpróbán azonban kitör a botrány, amikor megjelenik a cenzor. A vígjátékot Hegedűs D. Géza rendezi. Henrik Ibsen John Gabriel Borkman című darabját szintén a Pesti Színházban mutatják be, Valló Péter rendezésében. A darabbeli korrupt, önző bankár bukása után az áldozat szerepében tetszeleg. Elvesztett hitelét, megtépázott hírnevét próbálja visszaállítani. Bertolt Brecht Baal című költői darabjában egyszerre beszél a művészetről és a szerelem pusztító erejéről. Horváth Csaba rendező-koreográfus a zene, a tánc és a mozgás nyelvén szólítja meg a nézőket.

 

A Házi Színpadon öt bemutatót terveznek, köztük A vándorkutya és a Kozmikus magány című darabot, valamint Igó Éva főszereplésével a Nem vagyok Miriam! című svéd regényből készült színpadi változatot. Kertész Imre Kaddis a meg nem született gyermekekért című regényét Lukács Sándor tolmácsolja a közönségnek, Kornis Mihály Kádárné balladája című darabjában pedig Kádár Jánosné szerepében Kútvölgyi Erzsébet látható. 

 

A Vígszínház május 4. és június 7. között anyák napi kedvezményeket is kínál, amelyekről honlapján ad tájékoztatást.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.