2024. április 27.
A méret és a lényeg a Szigeten

A méret és a lényeg a Szigeten

Az idei Sziget legnagyobb zenei helyszíneinek méretei is figyelemre méltóak. Hát még a felhozataluk!

A Sziget Nagyszínpad alapterülete több mint 1000 m2, a Samsung Party Aréna nézőtere 4000 m2, a FreeDome presented by Mastercard sátra több, mint 10.000 fős befogadó képességű, míg a TicketSwap Colosseum 3000 raklapból épül fel. 

 

A hat fesztiválnapra - a huszonnégy fellépőből - hét headliner szintű sztárt is sikerült idén meghívni a Sziget Nagyszínpadára, így a Florence + the Machine az első napon, majd sorban az Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons is érkezik majd. Hétfőre két „főfellépő” is jut: Lorde és Macklemore. Majd a Sziget zárónapján korunk egyik legnagyobb sztárja, Billie Eilish lép fel. Persze minden nap akár már délután 4-től befoglalhatjuk a helyünket a Nagyszínpad előtt, mert lesz Sam Fender, Yungblud, girl in red és Foals, meg sokan mások is – Szigetre szabott koncertekkel például a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsúdló.

 

De nézzünk körül, mit nyújtanak a további nagy zenei buliplaccok!

Az EDM epicentruma idén is a Samsung Party Aréna, ahol naponta különböző nagy partybrand-ek mutatkoznak be, a fesztivál alatt összesen harmincnégy különböző szettel. Az első nap a Q-Dance társaságé, akik az elektronikus zene keményebb stílusaira helyezik a hangsúlyt. Először csatlakozik a Szigethez az Awakenings. A techno partikat és fesztiválokat szervező holland csapat nevéhez fűződik például a világ legnagyobb techno rendezvénye, az Awakenings Summer Festival. Az univerzum legnagyobb drum&Bass és dubstep partijaként elhíresült Rampage szintén helyet kap a Next Levellel közös szervezésű buliban. A house területén már ismert előadók és feltörekvő tehetségek terepe lesz a Szigeten is a Higher Ground. A Be Massive mára meghatározó színfoltja a hazai party világnak, nemzetközi előadókat is felsorakoztatva. Vintage Culture néven ismert, brazil DJ és lemezproducer indította útjára a Born Of Music Addiction (BOMA) partysorozatot, ami most a Szigetre is megérkezik, így mások mellett itt fellép majd Adam Beyer, Reinier Zonneveld, Diplo, Tale Of Us valamint a Brazíliából érkező előadók a BOMA napra, név szerint Maz, Ashibah, Mochakk és Vintage Culture.

 

Az alternatív elektronikus zene legjobbjait gyűjti egybe a Sziget - ókori amfiteátrumokat idéző - buliszínpada, a TicketSwap Colosseum, mely tavaly újragondolva és exkluzív külsőbe öltöztetve tért vissza. Az idén tovább szépülő, látványos dizájnelemeivel lenyűgöző és minden igényt kielégítő hang- és fénytechnikával felszerelt helyszín sztársátra több mint hatvan előadót vonultat föl a hat nap alatt. Köztük lesz a Herrensauna XXL, négy nagy DJ-t összefogó formációja, de jön majd az ausztrál gyökerű, Londonban élő Mall Grab, a meghatározó jelentőségű techno DJ és producer, Jeff Mills, az egyik legismertebb német house és techno DJ és producer, Dixon, az olasz elektronikus tánczenei DJ, Dj Tennis. Szintén a Colosseum vendége lesz a német elektronikus zene egyik legkiemelkedőbb előadója, a háromszoros DJ Awards-nyertes, Sven Väth, a techno egyik leggyorsabban feltörekvő DJ-je, Kobosil valamint a zenéjével az érzelmekre ható francia techno producer, I Hate Models.

 

Az alternatív zenei irányzatokat tömörítő FreeDome presented by Mastercard nagysátrában is sorjáznak a nevek, itt harminchat koncertet nézhetünk meg a hat nap alatt. Fellép, mások mellett, az angol producer, zenész, DJ, Bonobo, a szintén angol hip-hoper, Loyle Carner, az elsősorban mély és progresszív house zenét előadó Ben Böhmer, az angol indie pop zenekar, a The xx tagjaként is ismert Jamie xx. Jön továbbá a német elektronikus zenei szupercsoport, a Moderat, a Nothing but Thieves angol rockbanda, a francia-amerikai elektronikus zenei projekt, az M83, valamint a punk vonalat hozza az Amyl And The Sniffers. Itt lesz továbbá SG Lewis angol énekes-dalszerző, zenész, az angol poszt-punk zenei duó, a Sleaford Mods és az Amerikából érkező rapper/énekesnő 070 Shake. És persze lesznek magyar fellépők is, például itt lép fel Krúbi, a Jazzbois vagy az Ivan & The Parazol.

Megosztás