2024. április 24.
Élménypark nyílt a kutyáknak a Városligetben

Élménypark nyílt a kutyáknak a Városligetben

Ma délelőtt átadták Magyarország legkorszerűbb kutyás élményparkját a Városligetben.

A Városliget Zrt.  közleménye szerint az élménypark megnyitásával több mint ötezer négyzetméterrel bővült a park zöld területe. A Városliget rehabilitáció első ütemében elbontották a hajdan volt állatorvosi rendelő romos, használaton kívüli épületeit. A park Hermina út felőli részén összesen tízezer négyzetmétert érintett a felújítás, amelynek részeként létrejött a kutyapark is.

A városligeti kutyázási szokásokat az EB OVO Egyesület mérte fel a Városliget Zrt. megbízásából. A park a főváros egyik kiemelt kutyás célpontja, naponta 600-700 ebet visznek oda gazdáik. A kutatás kimutatta, hogy a kutyások és a nem kutyával érkezők parkhasználati helyszínei és időintervallumai jórészt megegyeznek, éppen ezért a parktervezéskor nagy hangsúlyt fektettek a két csoport elvárásainak egyensúlyára.

A mintegy 5200 négyzetméter alapterületű, négy kapuval ellátott kutyapark Pántlika étteremhez közeli része dombos terepplasztikákkal megformált felszínű ügyességi pálya lett, ahol ugratók, hidak és rejtett alagutak várják a négylábúakat. Az ügyességi pálya központi részén egy 60 négyzetméteres homokos felületet is létrehoztak, ahol az ásásban lelhetik örömüket a házi kedvencek. A nyugati oldalon 70 négyzetméteres, több medencéből álló kutyapancsoló várja a közönséget.

 A Hermina úthoz közelebbi részen egybefüggő füves területet alakítottak ki a nagy mozgásigényű kutyáknak, amelyeket a Városligeti körút felőli kijáratnál a kerti csapoknál le is lehet csutakolni. Igazodva a kutyasétáltatási szokásokhoz, a területet közvilágítással is ellátták, hogy a terület éjszaka és télen is alkalmas legyen a kései játékra. A felelős kutyatartás támogatása érdekében számos kutyaürülék gyűjtő és ivókút került a parkba.

 A megújuló Városligetben a kutyázási szabályok alapvetően nem változnak, a szabad kutyázás mellett a park tervezői több, Magyarországon egyedülálló, speciálisan a kutyások igényeire szabott, velük előzetesen egyeztetett fejlesztést is megvalósítanak jövőben - olvasható a közleményben.

A Városliget Zrt. egy videót is közzétett az interneten arról, hogyan tesztelték a mentőkutyák az új élményparkot. https://www.youtube.com/watch?v=9mrB_V292LM&feature=youtu.be 

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.