2024. április 18.
Már intelligens applikációval is segíthetjük leszokásunk

Már intelligens applikációval is segíthetjük leszokásunk

Okostelefonunk és okosóránk is támogathat minket a bűzrudacska lerakásában.

Hiába köztudottak a dohányzás egészségkárosító hatásai, a rossz szokás továbbra is igen elterjedt. Ugyanakkor most már a mesterséges intelligenciát is bevetik a leszokásunk segítésében. A Kiwi.ai által jegyzett Cue Assistant – mely letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból is – kitanulja dohányzási szokásainkat, majd átsegít minket a nehezebb periódusokon. „Olyan mint egy aggódó barát, aki pont akkor ugrik elő, mikor éppen rágyújtanánk” – írja le az applikációt a Trend hunter.

A Cue Assistant összeveti orvosi tudását az általunk szolgáltatott adatokkal, hogy megértse szükségleteinket. Nem csak azt követi le, hogy mikor megyünk ki bagózni, hanem olyan változókat is nyomon követ, mint a nikotinbevitel. Így az applikációnak nagyon jó sejtése van, hogy mikor lenne szükségünk egy szálra, fizikailag és lelkileg.

A Cue Assistant ezenfelül meg is jutalmaz minket, ha ellen tudunk állni, illetve közösségi teret is biztosít, ahol a leszokók tanácsokkal tudják ellátni egymást. Természetesen nem ez az első leszokást segítő applikáció, vannak, melyek megtakarításainkkal ösztönöznek, vagy éppen egészségünk javulásával motiválnak.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.