2024. április 29.
Öt kategóriában díjazták a Kánai-tó mellett épülő lakásokat

Öt kategóriában díjazták a Kánai-tó mellett épülő lakásokat

Öt kategóriában issmerték el az Atenor első magyarországi lakóingatlan-fejlesztését, az újbudai LAKE11 Home & Park projektet az ingatlanszakma egyik legrangosabb megmérettetésén, az idei European Property Awardson.

A több mint százéves belga ingatlanfejlesztő óriáscég lakóházait Európa egyik legjobb és Magyarország legjobb többlakásos épületeként és a legjobb 20 lakásosnál nagyobb lakóingatlan-fejlesztéseként díjazta a független szakértőkből álló nemzetközi zsűri. Az újbudai lakópark mindezek mellett fenntarthatósági kategóriagyőztes. Az egyik legrangosabb ingatlanszakmai verseny díjátadóját 2023. június 27-én tartották a londoni Marriott Hotel Grosvenor Square-ben – közölte az Atenor csoport magyarországi leányvállalata. 

 

A LAKE11 Home & Park projekt a 2023-as European Property Awards-on elnyerte a Legjobb társasházi fejlesztés Magyarországon, a Legjobb többlakásos (20+) épület Magyarországon, a Fenntartható lakásfejlesztés Magyarországon, a Legjobb ingatlanfejlesztési marketing Magyarországon díjat, emellett Európa legjobb fejlesztési marketing kategóriában is a legjobbak közé jutott a 80 fős, független nemzetközi szakértőkből álló zsűri értékelése szerint.

 

Az immár 25 éves múltra visszatekintő verseny az ingatlanszakma egyik legnívósabb elismerése, az International Property Awards a kiválóság világhírű védjegye. A díjakat kilenc régióban – Afrika, Ázsia, Arab-térség, Kanada, Karib-térség, Közép- és Dél-Amerika, Európa, Egyesült Királyság és USA – osztják ki minden évben. A különböző ingatlanfejlesztések között számos kategóriában a projekttervezésre, a magas minőségre, az innovációra és újabban kiemelten a fenntarthatóság iránti elkötelezettségre fókuszálnak a szakértők.

 

A LAKE11 Home & Park 8,2 hektáros telekegyüttesét az Atenor 2021-ben vásárolta meg Kőérberek–Tóváros területén, a Kánai-tó partján. A részben a Balatoni út mellett elhelyezkedő XI. kerületi ingatlan megvásárlása mellett e térség kiváló infrastrukturális ellátottsága, a budai hegyek és a tó által kínált békés és diverz zöldövezeti környezet szólt, amely kiváló otthont ad a mintegy 900 lakásos, városnegyed méretű lakóingatlan-beruházás megvalósításának.

 

A European Property Awards díjazta a projekt tervezési vezérelvét: a meglévő környezetbe illeszkedő, a terület természetes adottságaira épülő zöld környezet, valamint a tó és a tágabb dombos táj egységét összekapcsoló épület telepítési koncepciót, melyben a lakások szinte mindegyike a tóra vagy a környező budai hegyekre néz. A díjazás szempontjai között szerepeltek, sok egyéb mellett, a fejlesztés innovatív tervezési megoldásai is. 

 

A LAKE11 lakóparkot négy elismert, többszörös díjnyertes, különböző stílusban alkotó építésziroda tervezte; a Vikár és Lukács Építész Stúdió, a Demeter Design Stúdió és partnerstúdiója, a Coldefy, a Stúdió’100 és az Artonic. Az irodák munkájukhoz szabad kezet kaptak, minden csapat megmutathatta saját interpretációját, az egyedi elképzelésekből mégis harmonikus egység jött létre. Minden építésziroda fontos szempontnak tartotta például, hogy a budapesti átlagnál jóval tágasabb belső terek jöhessenek létre, hogy minden lakó megtapasztalhassa a térélményt és a természet közelségét – minden lakáshoz tartozik ugyanis erkély vagy akár saját kert, a lakópark környezete pedig nagy területű innovatív zöldfelületekből és közösségi terekből áll.

 

A kategóriák mindegyikében kiemelten vizsgálták és értékelték a szakértők a felhasznált alapanyagok minőségét és a projekt fenntarthatóságát. A LAKE11 lakópark minden fontos szempont szerint kiemelkedően jól szerepelt, hiszen összes lakásának hűtését és fűtését teljes egészében fosszilis tüzelőanyagok nélkül biztosítják, a lakóparkban megújuló energiát, geotermikus hőszivattyút alkalmaznak. Az okosan vezérelhető hűtés-fűtés rendszer helyiségenként szabályozható, a külső árnyékolórendszer pedig szintén hatékonyan és környezetbarát módon segíti a hőmérsékletszabályozást. Mindezek mellett szelektíven gyűjtik és különböző belső terekben újra is hasznosítják az építési hulladékot, külön gyűjtik és locsolásra használják fel a szürkevizet. 

 

A díjeső jól példázza, hogy Magyarországon is egyre inkább teret hódít a zöld filozófia és a fenntarthatóság értéke mentén megvalósuló ingatlanfejlesztési gyakorlat, ami nem marad elismerés nélkül. 

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.