2024. július 16.
Lehetőséget kapnak a hátrányos helyzetű fodrásztanulók

Lehetőséget kapnak a hátrányos helyzetű fodrásztanulók

A Schwarzkopf Professional ASK Akadémia 2018. június 22-én Budapesten is bemutatta legújabb edukációs programját, a világban már sikerrel futó Shaping Futurest. Ez nem a professzionális világmárka egy újabb innovációja, hanem egy egészen új terület, amelynek főszereplői a hátrányos helyzetű fodrásztanulók.

A sajtótájékoztatón Havasi Krisztián, a Henkel Beauty Care Professional üzletágának vezetője mutatta be a világmárka történetét, innovatív szerepét és a Schwarzkopf Professional filozófiát, amelynek szerves része az edukáció. Elmondása szerint a Schwarzkopf Professional jelenleg több mint 90 oktatási központtal rendelkezik, és ezekben a központokban évente kb. 650.000 fodrászt oktat. A Henkel 2020-ra 75%-os hatékonyságnövelést vállalt a 2012-es adatokhoz képest, aminek középpontjában a környezetvédelemmel összhangban lévő értékteremtés is szerepel.

 

 

Minél több fodrásztanulót támogatni

A Schwarzkopf Professional elvei között nem csak a haj iránti szenvedély tűnik fel, de a szakmabeliek összekötése, immáron pedig a tanulni vágyó hátrányos helyzetű fiatalok támogatása is. A Shaping Futures nemzetközi szintű szociális kezdeményezés 2010 novemberében indult, hogy aztán idén eljusson Magyarországra is. A program keretében a Schwarzkopf Professional munkatársai olyan hátrányos helyzetű diákokat kerestek fel, akiknek a fodrászszakma volt az álma, azonban szociális és gazdasági helyzetük miatt nem engedhették meg maguknak saját képzésüket.

 

Az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány és Stúdió D fodrászlánc képviselőinek köszönhetően kilenc iskola kilencven diákjának figyelmét hívták fel személyesen a kedvező lehetőségre, amelyben nemcsak a szakmai képzés, illetve a bizonyítvány megszerzése biztosított, de a későbbi állásinterjúk és gyakornoki elhelyezkedések egyaránt. A munka világába való integrálásban és a szakma különböző lehetőségeinek kipróbálásában – például szalonvezető, vagy colorist munkakör – a Studio D munkatársai és szalonjai segítenek tapasztalatot szerezni.

 

A tudás nem elég, piacképes tudás kell

Az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány támogatása mellett a program lelki mozgatórugói a Shaping Futures önkéntes oktatói (Zsekov Katalin, Hegedűs Zoltán, Marity Péter), akik szakmai tudásukkal támogatják a tanulni vágyó diákok életét. A sajtótájékoztató keretében Hegedűs Zoltán fodrászmester számolt be élményeiről, aki a program részeseként 20 év szakmai tapasztalat után úgy érzi, hogy ő maga is rengeteget tanul a jótékony munka keretében.

 

A Shaping Futures üzenete: a fiatal, tanulni és dolgozni vágyó diákok életének megváltoztatása, a szakmai tudás, illetve identitás átruházása. Mindezek mellett jelentős hangsúlyt fektetnek a piacképes tudás átadására is, ugyanis a tapasztalatok szerint a frissen végzett fodrászok úgy kerülnek a munka világába, hogy a legújabb technológiákat nem ismerik, valós szakmai kapcsolatokkal pedig nem rendelkeznek. A Schwarzkopf Professional biztosítja az elszánt szakembereket, a képzési eszközök és termékek beszerzését, a képzési létesítmények szervezését, a nonprofit szervezetek pedig – mint az INNOVA –, az elszánt fiatalok kiválasztásában, az önkéntesek elszállásolásában, és nem utolsó sorban a munkába állás előtti tanácsadásban és a kommunikációs készség kialakításában játszanak fontos szerepet.

 

Egy jobb élet biztosítása

A Shaping Futures 2010-ben csupán 110 diákot ért el, azonban az évek múlásával jelentős növekedés vette kezdetét. Jelenleg 30 országban tartanak fodrászképzéseket, amelyben 360 önkéntes vesz részt. A program mára 1932 diákot képzett, akikből 50% végérvényesen főállású fodrásszá vált. A Schwarzkopf Professional az eredmények növelésével hazai viszonylatban is a köztudatba szeretné építeni a Shaping Futurest.

Megosztás

Vigyázzunk az adósvédőkkel!

Hello Gazdaság

Vigyázzunk az adósvédőkkel!

  • 2024.06.11

Új helyzetet teremthet a lakossági kamatstop megszűnése a második félévben. A követeléskezelők a bajba került ügyfelek figyelmét felhívják az úgynevezett adósvédő szervezetek sokszor kontraproduktív tevékenységére.

Kiderült, mi nyomasztja a legjobban a fizikai dolgozókat

Hello Gazdaság

Kiderült, mi nyomasztja a legjobban a fizikai dolgozókat

  • 2024.06.5

A magyar fizikai dolgozók életében egyszerre van jelen az elégedettség és a félelem – állapítja meg a Pannon-Work Zrt. felkérésére készült reprezentatív kutatás. A felmérésből kiderült az is, hogy a hazai kékgalléros munkavállalók mivel elégedettek, mi miatt aggódnak, s milyen változást tartanak fontosnak a helyzetüket illetően. Képet kapunk a különböző intézményekbe vetett bizalmi szintjükről és az álláskeresési preferenciáikról is.