2024. július 16.
Egy magyar ötlet meghódította Amerikát

Egy magyar ötlet meghódította Amerikát

Az USA-ban/ból hódító, dánok által Budapestre visszahozott, a Hiventures kirakatcégeként működő PanIQ Franchising Inc. minden jel szerint egy arany tojást tojó szabadulószoba-lánc, mely éves szinten egy exit esetén kiemelkedően jelentős hozamot termelhet.

A budapesti Neverland szabadulószoba komplexumban tartotta sajtótájékoztatóját a minap az állami kockázati tőkealap-kezelő, a Hiventures Zrt. nemzetközi büszkesége, a PanIQ Franchising Inc. oldalán. Előbbi azzal a felütéssel trombitálta össze a sajtót, hogy a Dow Jones és a Crunchbase is Európában az első, a világon pedig második helyre tette a legaktívabb befektetők rangsorában a harmadik negyedéves akciói alapján. A PanIQ pedig azért volt jelen, hogy bizonyítsák, a pénzek jó vállalkozásokba mennek, no meg mert kaptak 245 milliót. A Hiventures az elmúlt években összesen 20 milliárd forintot fektetett be különféle startupokba és vállalkozásokba, az eseményről készült közleményükben a részletekbe is belefolynak.

MEGA!

Ez a cikk azonban nem a nagy magyar állami vállalatról, hanem az amerikai álom megvalósításáról szól, amit Gábossy Ákos és dr. Horváth Patrik nyélbe ütött és éppen itthonról irányít. Utóbbival sikerült szóba elegyedni, mikor is a 800 négyzetméteres komplexum VIP termének függönyét kezdtem húzogatni a kivilágított bárpult hívásának eleget téve. A szobában Klimt Csókja, bőrfotel, szivarok, és „nem 10 éveseknek szánt” italkülönlegességek. Ez a szoba a nagy céges játékosoknak van kitalálva, míg a többiek varázslósdit játszanak, és nem mellesleg ettől is lesz a Neverland „PanIQ MEGA referencia egység”.

További részletek a Digital Hungary oldalán!

Megosztás

Vigyázzunk az adósvédőkkel!

Hello Gazdaság

Vigyázzunk az adósvédőkkel!

  • 2024.06.11

Új helyzetet teremthet a lakossági kamatstop megszűnése a második félévben. A követeléskezelők a bajba került ügyfelek figyelmét felhívják az úgynevezett adósvédő szervezetek sokszor kontraproduktív tevékenységére.

Kiderült, mi nyomasztja a legjobban a fizikai dolgozókat

Hello Gazdaság

Kiderült, mi nyomasztja a legjobban a fizikai dolgozókat

  • 2024.06.5

A magyar fizikai dolgozók életében egyszerre van jelen az elégedettség és a félelem – állapítja meg a Pannon-Work Zrt. felkérésére készült reprezentatív kutatás. A felmérésből kiderült az is, hogy a hazai kékgalléros munkavállalók mivel elégedettek, mi miatt aggódnak, s milyen változást tartanak fontosnak a helyzetüket illetően. Képet kapunk a különböző intézményekbe vetett bizalmi szintjükről és az álláskeresési preferenciáikról is.