2020. január 17.
Megölt egy gyalogost az Uber önvezető autója

Megölt egy gyalogost az Uber önvezető autója

Az arizonai Tempében a rendőrség egy halálos gázolás ügyében nyomoz, melynek elkövetője az Uber tesztüzemben lévő önvezető autója.

Hétfőn a kora reggeli órákban az önvezető módban lévő autó elütött egy zebrán átkelő nőt az arizonai Tempében – írja a Futurism. A nő pár órával később a helyi kórházban belehalt sérüléseibe. Az Uber közleményben reagált a történtekre, ebben kifejezik együttérzésüket az áldozat családja felé, és hozzátették, hogy a legteljesebb mértékben együttműködnek a hatóságokkal.

New York Times értesülése szerint az Uber felfüggeszti az önvezető autóik tesztelését Tempében, Pittsburgh-ben, San Franciscóban és Torontóban.

Ez a baleset megrendítheti az önvezető autókba helyezett bizalmat, ami azért problémás, mivel a szakértők szerint a közlekedési balesetek 94 százalékában nem egy gyilkos robot, hanem az emberi mulasztás a felelős.

Megosztás

Kőszegre költözik az UNESCO MOST

Hello Tudomány

Kőszegre költözik az UNESCO MOST

  • 2019.02.12

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) az UNESCO MOST támogatásával 2019 február 11. és 14. között téli egyetemet tart Kőszegen neves külföldi előadók részvételével. Az előadássorozat központi témája a környezeti változások és az azokhoz köthető társadalmi folyamatok kapcsolata. Ezenfelül bemutatásra kerül az FTI nagyívű, kulturális emlékmentésen és a fenntarthatóságon alapuló tudományos projektet, a KRAFT-t.