2021. június 18.
Ünneplés a reptéren

Ünneplés a reptéren

Hétfő délután érkeztek haza a cancúni világbajnokságon történelmi sikert aratott magyar muay thai válogatott tagjai. Himnusszal és hatalmas virágcsokrokkal köszöntötték őket a budapesti reptéren.

A magyar delegációt - élén a világbajnoki ezüstérmes Spéth Norberttel - rokonok, barátok, versenyzőtársak és újságírók várták Ferihegyen, ahol hangos ünneplésben volt részük.

"Fantasztikus ez a fogadtatás, nem is számítottunk ilyenre" - fogalmazott a 67 kilós súlycsoportban indult Spéth Norbert, akinek első magyar thaibox versenyzőként sikerült az elit kategóriában világbajnoki második helyezést elérnie. A miskolci Vita Gym harcosa hozzátette: elégedett saját maga és a magyar csapat teljesítményével, s úgy érzi, a döntőben is jó, szoros mérkőzést vívott a négyszeres világbajnok, vb- és Eb-címvédő fehérorosz Dmitrij Varaccal.

Spéth elmondása szerint a finálé kimenetele azon dőlt el, hogy az első menetben bátrabbnak kellett volna lennie. Bár az elején sikerült megütnie ellenfele orrát, amely vérzett és amiatt kezelni is kellett, a meccset végül 30-27-es pontozással mégis a fehérorosz riválisa nyerte.

A B kategóriában korábban szintén vb-ezüstérmes és Európa-bajnok miskolci muay thai versenyző most a július végi, prágai Európa-bajnokságra készül, ahol egyértelműen az aranyérem megszerzését tűzte ki célul. Ezt nem lesz könnyű elérnie, hiszen a fehéroroszok ismét ott lesznek a mezőnyben, ahogy a vb-n is.

"Büszke vagyok a fiúkra, mert száztíz százalékot adtak ki magukból" - jelentette ki Bányász Adrián szövetségi kapitány, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az éremtáblázaton 22. helyen végzett az ötfős magyar csapat, a győzelmi arányt tekintve a 14 mérkőzésen elért kilenc diadallal és öt vereséggel a 77 nemzet közül a nyolcadik legjobb mérleget tudják felmutatni.

Spéthen kívül még ifj. Kurdy István (63,5 kg) és Nagy Ede (+91 kg) nyert egy-egy bronzérmet, mindketten a B kategóriában. Utóbbi az elődöntőben egy nála közel 25 kilóval nehezebb dél-koreai ellenféltől kapott ki pontozással.

 

Megosztás

5 hiba, amitől hatástalan lesz az edzés

Hello Sport

5 hiba, amitől hatástalan lesz az edzés

  • 2021.05.28

Újra belevágnál az edzésbe, és jól szeretnéd csinálni? Vagy épp ellenkezőleg, már egy ideje végzed a gyakorlatokat, mégsem látod az eredményt? Akkor ez a cikk Neked készült, íme azok a jellemző hibák, melyek megakadályozhatják, hogy az edzések elérjék a céljukat – szakértő tippjeivel.