2024. április 24.
Kutatással méri fel a vásárlási szokásokat a Fény Utcai Piac

Kutatással méri fel a vásárlási szokásokat a Fény Utcai Piac

Legyen sok gyerekrendezvény? Vagy inkább a gasztro irányvonal domináljon? A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ ezt méri fel online kérdőívvel, anonim formában.

A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ Budapest egyik ikonikus piaca, amely kezdeti formájában 1953-ban nyílt meg, a vásárlói és a kereskedői között pedig találhatunk olyanokat, akik családjukkal már több generáció óta kötődnek a Piachoz. A létesítmény nemrég egy nagyobb változás irányába indult, rengeteg tervvel, amihez a vásárlók véleményét is kérik.

 

A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ immáron sok éve ikonikus piacnak számít Buda szívében. A két kereskedelmi és két piaci szinttel rendelkező létesítmény a vásárlók véleményét figyelembe véve szeretne megújulni, ezért egy online felmérést kezdeményezett. A kérdőívben többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy a kitöltő miért jár a Piacra, ha nem jár, mi lenne az, ami újra a Piacra vonzaná, de a felmérés kitér arra is, hogy a vásárlók mennyire részesítik előnyben az őstermelőket, illetve a bio/organikus termékeket. A Piac tervei között szerepel, hogy a jövőben minél több rendezvényt megvalósítson, illetve a jelenlegi kereskedelmi funkciók mellett minél hangsúlyosabbá váljon a helyi gasztronómia, vendéglátás is. A vásárlókkal együtt szeretné kitalálni az új irányt, éppen ezért a kérdőív olyan kérdéseket is boncolgat, hogy a látogatók jó ötletnek tartják-e, hogy minél több program és vendéglátóhely legyen a Piacon.

 

A Piac a vásárlók véleményét figyelembe véve akar megújulni
Nemzetközileg egyre több piac válik közösségi térré, bővül ki gasztro szereplőkkel, és rengeteg fiatal is látogatja ezeket a helyszíneket. Bár hazánkban a piacra járást sokan még az idősebb korosztállyal kapcsolják össze, a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központnak volt már egy korábbi felmérése, amiből kiderült, hogy a fiatalok körében is egyfajta trenddé vált a “piacozás”.

 

A létesítmény számos rendezvénynek adott már otthont. A minikoncertek, a gólyalábas és zsonglőrös bemutatók, a gyereknapi programok és a felnőtteknek szervezett események is mind-mind nagy sikernek örvendtek. A járványhelyzet ellenére idén még egy adventi vásárral és egy napközbeni óévbúcsúztatóval kíván kiegészülni a programkínálat.

 

A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ arra kéri az említett Piacra járókat, hogy töltsék ki a néhány kérdést magába foglaló kérdőívet, hiszen az eredmények befolyásolhatják a Piac jövőjét. A kérdőív ide kattintva érhető el.

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.