2024. április 27.
Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.

 

 

Gazdag barnák

A barna meleg árnyalatai, főként különböző szabású pólók formájában, igazán népszerűek lesznek az őszi időszakban. A 70-es évek reneszánsza a divatban visszahozza a gardróbunkba a barna számtalan árnyalatát: divatos lesz a mély mogyoróbarna, a kávé barna, az aranyosabb árnyalatok és a fakóbb mandulabarna is. Érdemes kombinálni rózsaszín, kék vagy bordó színekkel, de az igazán bátraknak a narancssárga árnyalatokat is ajánljuk. 

 

Intenzív piros

Az őszi-téli trendekben a piros szín mélyebb és testesebb árnyalataié lesz a főszerep. Legyen szó kötött pulóverekről, ingekről vagy egy vastagabb anyagú szoknyáról, a borvörös, a chili piros vagy egy barnás vörös árnyalattal nem foghatunk mellé, garantáltan vonzani fogják a tekintetet. Kombináljuk bátran fekete vagy bézs ruhadarabokkal, így biztosan harmonikus lesz az összhatás. Ha pedig nem vagyunk ilyen merészek, csempésszük be kiegészítők formájában a piros színt a mindennapjainkba ősszel.

 

Természetes zöldek

Ebben az évszakban garantáljuk, hogy sok zöld árnyalatú ruhával fogunk találkozni a boltok polcain. A legtrendibb árnyalatok a szakemberek szerint a mély zöldek, az olíva vagy a kékeszöld, de ha világosabb színekre vágyunk, találhatunk a palettán sárgászöldes árnyalatokat is. Igazán jól mutatnak ezek a színek a rózsaszín vagy a pink különböző árnyalataival, de a lilával vagy a pasztellekkel is érdemes próbát tenni, ha ki szeretnék egészíteni az outfitünket. 

 

A klasszikus fekete-fehér

A fekete-fehér páros egy örök klasszikus a divat világában. Ezekkel a színekkel nem lehet mellényúlni és nem hiányozhatnak egy nő gardróbjából sem. “A hétköznapi megjelenésünkbe is eleganciát csempészhetünk vele, és míg a fekete slankító, addig a fehér szín derítő tulajdonságokkal bír, így segítségükkel könnyedén állíthatunk össze optikailag karcsúsító szetteket” - tette hozzá Gyöngyösi Szilvia, a ByGyöngyösi divatmárka alapítója. Mivel ezek a terdeken átívelő színek soha nem mennek ki a divatból, érdemes beszerezni néhány ruhadarabot - toppot, nadrágot, vagy kabátokat - ezekben az árnyalatokban. Bármikor könnyedén kombinálhatjuk ezüst színnel az extra elegáns megjelenésért, vagy élénk színű kiegészítőkkel is feldobhatjuk a fekete-fehér outfitjeinket.

 

Jolly Joker szürke

Nem csupán a munkás hétköznapokban állják meg a helyüket a lágyabb szürke árnyalatok, a mindennapi ruhatárunkba is érdemes beemelni őket, akár egy lezser blézer vagy kötött pulóver formájában. Izgalmas és elegáns lehet, ha tetőtől talpig szürkébe bújunk ősszel, de jó alapot ad más, élénk színekkel való játékhoz is. Ebben a szezonban a fényesebb, ezüstösebb szürkék és a világosabb árnyalatok nyernek teret, amelyek jól kombinálhatóak a lila bármely formájával, a rózsaszínnel vagy a napsárga izgalmas árnyalataival.

Megosztás

Itt az első magyarországi Primark!

Mozaik

Itt az első magyarországi Primark!

  • 2024.04.24

A nemzetközi divatáruház az Arena Mallban kap helyet, és május 28-án, 10 órától várja vásárlóit. A nyitás mintegy 180 munkahelyet teremt Magyarországon.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.