2024. április 19.
Ámulat a Margitszigeten: Így kell felújítani egy szocreál éttermet

Ámulat a Margitszigeten: Így kell felújítani egy szocreál éttermet

A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza.

A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget vagy ahogy sokan ismerik, a Margitszigeti Thermal szálloda elmúlt 3 éve a felújításokról szólt. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa recepció – kerültek sorra. A felújítások 3. ütemében a Star Auditorium konferenciaterem is megújult, a közösségi terek átalakulását pedig a Platán étterem újjászületése koronázta meg. A teljes beruházás költsége közel 3 milliárd Ft volt, amiből a napokban lezárult szakaszban az étterem, a 250 főt befogadó Star Auditorium valamint 2 vendégszoba szint felújítására mintegy 1 milliárd Ft-ot fordítottak. 

 

 

A 270 vendég befogadására alkalmas, tágas Platán Étterem a tavalyi évben újjászületett közös terekhez méltó enteriőrt kapott.  „A dizájn funkcionális tervezésből indult ki: a belső tér kialakítását meghatározta a korábbi kialakítás, valamint a működésbeli lehetőségek – idézte fel Sütő Kata belsőépítész a tervezés folyamatát. – Az étterem két fala gyakorlatilag üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot, ezért fontos volt hangelnyelő, akusztikus mennyezetet kialakítani, valamint a vastag, puha szőnyegborítás is hasonló célt szolgál.” Míg az étterem berendezésénél az ergonómikus szempontok domináltak, vagyis a kényelem és a funkcióknak való megfelelés, addig a stílusban a legfrissebb, előremutató trendek érvényesülnek.

 

 

Élénk színek, mélyebb tónusok
A minimalista, világos monokróm színhatásokat követően ismét élénk, meghatározó színárnyalatok jönnek divatba, valamint mélyebb színek. A súlypontok kialakításánál az elegancia volt a vezérelv, így diszkrét matt arany, a szecessziós formákat megidéző díszítésekkel is találkozhatunk az eklektikusan kialakított térben. A korallszín és kék székek jól mutatnak a látványt meghatározó zöld park nyújtotta háttérrel, a kerek tükrökkel dekorált fal a szögletes formákat ellensúlyozza. „Ahogyan a ruhadivatra, a belsőépítészetre is körforgás jellemző, egyes korszakokat meghatározó trendek vissza-visszatérnek, a Platán Étterem berendezésében is felbukkan az 1950-es, 1960-as évek dizájnkultúrájának hatása, például a kerek tükrök vagy a gömblámpák visszatérésével – természetesen nem pont ugyanúgy, hanem újraértelmezve” – mondja Sütő Kata. A különféle formájú lámpák által az étterem az igényeknek megfelelő általános, ugyanakkor játékos megvilágítást kapott.

 

 

Ízletes és egészséges fogások
A kialakításnál és berendezésnél fontos volt a dizájn, ám a legmeghatározóbb szempont, ami mindent felülír a kényelem és természetesen a remek konyha, hogy az étterem vendégei a lehető legkomfortosabban érezzék magukat.

 

 

A korábbiaktól eltérően látványkonyha került a Platán étterembe. A vizuális élményen túl a vendégek akár néhány szakmai fogással is gazdagabbak lehetnek, ha sikerül ellesni valamit a tapasztalt séfektől. A gyógyszálloda egészségtudatos szemléletének megfelelően az étterem korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradék tartalmú alapanyagokkal készülő ételekből bőséges kínálatot nyújt.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.