2024. április 26.
Készítse a pokrócokat a jövő hétvégi Zsolnay Piknikre!

Készítse a pokrócokat a jövő hétvégi Zsolnay Piknikre!

Az együttlét mellett jó hangulatú, kreatív programokkal, zenei koncertekkel várják a piknikre érkezőket május 18-20 között Pécsen. 

„Kulturális csemegék a szabadban" - ez a mottója a Zsolnay Pikniknek, amelyen a zenei és gasztronómiai csemegék egyaránt fontos szerephez jutnak május 18-20. között, a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az együttlét mellett jó hangulatú programokkal, koncertekkel várják a piknikre érkezőket péntek délutántól vasárnap estig. 

Immár negyedik alkalommal telik meg majd pikniktakarókkal a Zsolnay Negyed füves területe. Az idei Zsolnay Pikniken a több mint 30 ingyenes program mellette négy kiemelt koncertet is élvezhetnek a látogatók, de lesznek ízletes gasztronómiai és kézműves termékek is.

A fesztiválon fellép - többek között - Nagy Dániel Viktor és Hrutka Róbert, a Ripoff Raskolnikov Band és a Lukács Miklós - Balogh Kálmán cimbalomduó. Sok újdonság lesz: Csemer Boggie harmadik, Szeder pedig második lemezét mutatja be a fesztiválon. A gyerekek a Kolompos együttes koncertjén megismerhetik a népzene, néptánc és a népszokások alapjait, a Rutkai Bori Banda pedig hatalmas bulit csap a kicsik számára az Űrdöngölők koncerten. Véletlen címmel tart zenés-beszélgetős estet Lovasi András, közös előadást tart Háy János író és Beck Zoltán, a 30Y frontembere Háy Come Beck címmel – ad ízelőt a programokból a pecsiujsag.hu.

A fesztiválon Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg. Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonyának népszerű slágerei Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra előadásában csendülnek fel.

A zenei programokon túl számos kreatív foglalkozás és bábszínházi előadás is várjak a látogatókat.

A Zsolnay Piknik a kiemelt koncerteket leszámítva ingyenes.

Az előző években tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. idén is ingyenes piknikpokróc-kölcsönzési lehetőséget biztosít a látogatóknak.

A fesztivál részletes programját itt tekintheti meg.

Megosztás