2024. április 28.
Újabb tüntetés lesz a mai napon

Újabb tüntetés lesz a mai napon

3.0 Mi vagyunk a többség - Tüntetés a demokráciáért csoport, harmadik tüntetése lesz ma 18:00 órától a Kossuth téren.

Az esemény Facebook oldalán 28 ezer ember érdeklődik az esemény után, 9,6 ezer pedig biztosan ott lesz. Este negyed hétkor kezdődnek a beszédek a Kossuth téren felállított színpadon. A tüntetésen felszólal Hidvéghi B. Attila, a Romnet főszerkesztője, Lakatos Béla, Ács város polgármestere, Lukácsi Katalin, a “Viszlát kétharmad” aktivistája, Tarnay Kristóf Ábel, a Szegedi Civil Háló alapítója. A szervezők közül pedig Gulyás Balázs, aktivista Gyetvai Viktor, diáktüntető  és Homonnay Gergely, író, újságíró, tanár. A tüntetésre Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író videóüzenetet küld, Galkó Balázs színművész pedig egy verssel készül.

 

„Ezen a tüntetésünkön is szeretnénk megmutatni, hogy az Orbán rendszerrel szemben már milyen sokféle ember kritikus. Mindegyikük megmutatta már, hogy lehet cselekedni a hatalommal szemben is. Korábban egyikük a KDNP-tagja volt, másikuk volt fideszes polgármester, mára mégis mindegyiküket támadja a Fidesz. A felszólalók kétharmada vidéki születésű és mind azt szeretnék, hogy jobban megértsük egymást hazánkban, Magyarországon” - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.