2020. április 6.
Döbbenet: 1300 milliárd(!!!) forintnyi euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos

Döbbenet: 1300 milliárd(!!!) forintnyi euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos

Szinte felfoghatatlan összeget próbált megmagyarázni a miniszter, miután a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, ami kellemetlen helyzetbe hozta a Fidesz politikusát.

Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos - írta meg a birtokába került hiteles közjegyzői okiratra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból kiderül, a fideszes politikus – korábban frakcióvezető, jelenleg a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták.

A több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el – áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. 

 fotó: Magyar Nemzet

 

Az Orbán-kormány minisztere eszerint pénzt vehetett fel a számláról, átutalásokat végezhetett és teljes körű számlaügyintézést bonyolíthatott le, egyedül a számla megszüntetésére nem kapott jogosultságot. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie. A dokumentumban a felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”.

Az ügyről az ATV faggatta a fideszes minisztert, a kérdésekre Kósa ilyen válaszokkal rukkolt elő:

„Ez egy igazi szélhámosság, kamutörténet, soha senkinek nem vettem semmilyen állampapírt, és soha senkitől semmilyen ilyen pénzt nem fogadtam el.”

„Egy munkatársamnak az ismerőse jelentkezett, hogy van egy hölgy, aki hihetetlen összeget örökölt Németországból, és hogy mit csináljon vele, mondta, hogy tegye magyar állampapírba, meg hozza Magyarországra és fektesse be. De semmi közöm hozzá!”

„Az egész egy szélhámosság, semmi nem igaz belőle.”

„Ez a történet úgy néz ki, hogy sokkal korábban megkeresett ez a hölgy az ügyvédjével, hogy ő egy ilyen óriási örökségnek a birtokába jutott. Én mindig mondtam, ha valóban jut, akkor tegye ezt magyar állampapírba, és valósítson meg Magyarország számára jó beruházásokat, főleg Kelet-Magyarországon.”

„Ha valaki azt mondja, hogy örökölt egy hihetetlen olajmezőt, akkor azt fogom neki javasolni, hogy használja a nemzet javára."

Az ügy hatalmas lendületet véve robogott át a magyar médián. Több kormányközeli hírportál is kétségbe vonta a Magyar Nemzet által közzétett dokumentum hitelességét, mondván, hogy cikkükben szándékosan nem közölték a Kósa Lajos furcsa ügyletét bizonyító bélyegző és az aláírás másolatát.

Nem késett a válasz, ugyanis - amellett, hogy Kósa maga ismerte el az okirat hitelességét az ATV-nek - a Magyar Nemzet közzétette a dokumentumot, amin jól látható a pecsét és az aláírás is.

 

 

 

 

Megosztás

Etesd a Dokit!

Hello Közélet

Etesd a Dokit!

  • 2020.03.30

A SPAR szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a Dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik – ellenszolgáltatás nélkül.

TikTokkerek fogtak össze az idősekért

Hello Közélet

TikTokkerek fogtak össze az idősekért

  • 2020.03.30

Segítségnyújtásra buzdítanak, nem is akárhogyan. Néhány nap alatt már közel háromszázezer főt sikerült az összeségében több mint egymilliós eléréssel rendelkező népszerű fiataloknak megszólítaniuk.