2024. április 29.
Mégsem épül meg az Óbudára tervezett új pláza

Mégsem épül meg az Óbudára tervezett új pláza

Szerdán jelentették be a hírt, hogy új pláza épül a harmadik kerületben, Óbudán. Építési engedély híján a beruházás azonban a jelenlegi formájában biztos nem valósul meg. 

A Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződéséhez tervezett, 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű plázáról a szakpolitikus közölte a lappal, hogy a fejlesztő egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvényben, amely felülírja azt. Eszerint a projektet bejelentő német ECE vállalatnak nincs érvényes építési engedélye.

Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a teljes engedélyezési eljárást újra kell kezdeni, vagyis a 2019-re ígért építkezésből, és a 2021-re kitűzött átadásból jó eséllyel semmi nem lesz.

A kereskedelmi biztos továbbá hozzátette: ha a cég megkezdte volna a 2013-as jóváhagyás alapján a munkálatokat, akkor hivatkozhatna érvényes engedélyezésre, de mivel ez nem történt meg, a 2015-ös szabályozás érvényteleníti a plázastop alól való felmentést.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.