2024. április 16.
Ez volt a lényeg a 30. héten

Ez volt a lényeg a 30. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Szívbemarkoló tragédiával indult a hét: egy testvérpár fulladt a Balatonba Alsóbélatelepen. Míg az apa a húgukkal játszott, a 13 éves Zoltán és a 17 esztendős Tamás besodródtak a matracukkal a tó mélyebb részére, ahonnan már nem tértek vissza.

 

A hét első felében sárlavinák és villámárvizek tarolták le a Comói-tó környékét Olaszországban, miközben az ország déli részén erdőtüzek pusztítanak a hőség miatt. Törökországban még rosszabb a helyzet, ott már 6 halálos áldozata van a szerda óta tartó erdőtüzeknek. Itthon országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe, vagyis szombattól a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet gyújtani.

 

Már az is törvénysértést követ el, aki kérdez a Pegazus kémprogramról, mondta Pintér Sándor az RTL riporterének szerdán, két nappal azután, hogy a Momentum felhívására ezrek tüntettek a Terror Háza előtt. A lehallgatási botrány miatt utcára vonulókhoz több ellenzéki párt képviselői is csatlakoztak. (Fotó: index.hu)

 

A hétvégi mogyoródi Formula-1-es futam előtt jelentették be, hogy 2037-ig, vagyis még 10+5 évig lesz versenye a száguldó cirkusznak a Hungaroringen. Ennek tudatában és folyományaként 2022-től egy 3-4 évig tartó fejlesztés kezdődik a komplexumban.

 

Szerdán hajnalban megszületett a második magyar arany Tokióban. Milák Kristóf hatalmas fölénnyel, 200 méteres pillangóúszásban lett bajnok. Még aznap begyűjtötte a magyar küldöttség az első bronzérmét is. Férfi kardvívó csapatunk a németeket győzte le a harmadik helyért vívott küzdelemben.

 

A hét száma: 5
Ennyi kilométert futott egy robot az amerikai Oregon államban. Ez eddig a leghosszabb táv, amit nyílt terepen, kétlábú robot valaha megtett.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.