2024. április 18.
Ez kell itthonra is: műanyag mentes boltokat!

Ez kell itthonra is: műanyag mentes boltokat!

A holland Ekoplaza olyan sorokat hozott létre, melyekből teljesen kitiltotta a Földet mérgező anyagokat.

Egyre több úgynevezett hulladékmentes (zero waste) boltot hoznak létre világszerte, ám a meglévőknek, úgy tűnik, nehezebb a váltás – írj a Trend Hunter. A portál ugyanakkor a holland Ekoplazára irányítja a figyelmet, mely éppen ilyen átalakuláson megy át. A műanyagmentes sorokkal előrukkoló boltról egyébként a fél világsajtó –  a link alatt a CNN videója –  beszámolt, így reklámnak sem tűnik utolsónak a természetvédelem.  

A polcokon a műanyag helyett üveg, fém és karton csomagolással találkozhatnak a bevásárlók. Ahol meg nagyon nem lehet kikerülni a zacskózást, ott olyan növényi anyagokat használnak, melyek hetek alatt elbomlanak a komposztálóban.

Itthon azért még távolabb járunk ettől, de azért egyénként tehetünk érte, hogy ne ontsuk a világba azt a sok hülye műanyagot (például vihetünk vászonszatyrot).

Megosztás

Szóljon ez az ősz a színekről és az életörömről!

Trend

Szóljon ez az ősz a színekről és az életörömről!

  • 2022.11.18

A Mammut bevásárlóközpontban nyitotta meg kapuit a Notino legújabb üzlete, ahol bepillanthatunk a szépségápolás jövőjébe, miközben aki mediterrán stílusfrissítésre vágyik, azt a Mango hamarosan nyíló üzlete várja.