2024. április 20.
A Google Glass és a laptopok kaptak rivális

A Google Glass és a laptopok kaptak rivális

A Toshiba új intelligens szemüvege a teljes Windowst a szemed elé vetíti.

Habár sokáig úgy hittük, hogy a Google Glass lesz a jövő netovábbja, a beteljesülésre még várni kell. Az intelligens szemüvegek esetében ugyanis még mindig nincs annyi opció, amennyi lehetséges lenne, éppen ezért a Google eszköze további finomhangolásra szorul.

Azonban csüggedni semmiképp sem kell, hiszen ha ízelítőt szeretnénk kapni a jövőből, már egyre több lehetőségünk van rá. A Toshiba például most előállt egy okosszemüveggel.

Laptop a fejünkön

A legújabb termékcsalád a dynaEdge AR Smart Glasses névre hallgat, melyet kétévnyi kutatás és fejlesztés előzött meg – mondta a Toshiba America vezérigazgatója, Mark Simons a Business Insidernek, hozzátéve, hogy nagy terveik vannak a szemüvegekkel. Úgy fogalmazott: az új okosszemüveg lehet az új laptop, amely reményei szerint minél szélesebb körben elterjed majd a világon.

A dynaEdge azzal a Windows-alapú hardverrel büszkélkedhet, amellyel a legtöbb laptop rendelkezik.

A Toshiba intelligens szemüvege az egyik szem elé vetíti a Windows számítógépes grafikáját, nem mindkettő elé. Optikai modulja egy 5 megapixeles kamerával és vakuval is rendelkezik, optikája 640x360 pixel felbontású.

A szemüveg USB-kábellel csatlakozik egy iPod méretű kis eszközhöz, ami egy komplett Windows-számítógépet rejt magában.

Cserélhető az aksi

Az akkumulátor élettartama az alkalmazásoktól függően változik, de a tápegység akár négy órát is kibír, emellett cserélhető akkumulátorral rendelkezik.

A dynaTrace-t két fő beviteli móddal használhatjuk: egyrészt az oldalán egy érintőfelület található, másrészt pedig a számítógépes eszközön található gombok segítségével is működtethetjük.


A 21. századi melósnak

A dynaEdge még nem mindenki számára elérhető. A Toshiba ügyfelei limitált mennyiségben ugyan hozzáférhetnek az okosszemüveghez, ám a cég még további fejlesztéseket végez a terméken.

Jelenleg olyan kétkezi munkát végző embereken tesztelik a szemüveget, mint például raktárosok vagy a gépfelügyelők, hogy a következő verzió még inkább hasznosabb legyen bizonyos feladatok elvégzéséhez.

Megosztás