2024. április 18.
Ez volt a lényeg az 52. héten

Ez volt a lényeg az 52. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Hagyományosan a New York-i Time Square-en tartják a világ egyik leglátványosabb szilveszteri ünnepségét. A mostani annyiban volt különlegesebb, hogy éjfél után nemsokkal letette hivatali esküjét a város új polgármestere, Eric Adams, aki a második színes bőrű ember ebben a pozícióban. Adams, aki korábban New York rendőr kapitánya volt, Bill de Blasiót váltja a város élén.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlése csütörtökön megvonta a bizalmat az elnöktől, Kulcsár Krisztiántól, aki bejelentette, január 31-étől lemond a posztjáról, így már az utódja utazhat el a pekingi téli olimpiára.

 

Rohamrendőrök oszlattak fel egy újabb járványügyi szigorítások elleni tüntetést Amszterdamban. A több ezres tömeg annak ellenére gyűlt össze, hogy a rendeletek értelmében legfeljebb 2 főben maximalizálják a gyülekezést Hollandiában.

 

Angliában már a középiskolában is maszkot kell viselni a téli szünet után a jövő héten induló tanítási időszakban. Olaszországban január 10-étől az oltatlanok már a tömegközlekedést sem használhatják.

 

Vasárnap tűz pusztított a fokvárosi parlament épületében. A súlyos károkat egy besurranó tolvaj okozta, akit azóta elfogtak a dél-afrikai hatóságok.

 

A Time Out magazin a 2022-es évre a világ leginkább látogatásra érdemes kulturális épületeinek listáján második helyre sorolta a januárban nyíló Magyar Zene Házát.

 

A hétvégén 5865 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 248 beteg – derül ki a kormányzati tájékoztató oldalon hétfőn közzétett összesített adatokból. Már 3,1 millióan kapták meg a harmadik oltást hazánkban, és csaknem 40 ezren haltak meg a járvány alatt.

 

A hét száma: 22.700.000
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) tavalyi év összesített adatai alapján 8,0 millió vendég 22,7 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken, a vendégek 79%-a belföldi volt.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.