2020. május 30.
Ha valahol pezsgőznél a hétvégén, itt tedd!

Ha valahol pezsgőznél a hétvégén, itt tedd!

A világ legjobb pezsgői és Barna Ádám séf dedikált ételpárosításai a hétvége legjobb fogásának ígérkeznek.

Élő zenei aláfestés kíséretében kóstolhatók meg Barna Ádám tematikus champagne és ételpárosításai a főváros egyik legjobb kilátással bíró helyén, április 11. és 13. között (14-22 h).

 

Ayala & Co Rosé Majeur & Pavlova, Eper
„Amikor konkrét italkínálathoz kreálunk ételeket, mindenképpen figyelemmel vagyunk az ital karakterére – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. – Megkeressük azt a jegyet, amelyhez a leginkább tudunk kapcsolódni. Az Ayala & Co Rosé Majeur 3 éves palackos érlelés. Elegáns, telt, gyümölcsös. A cuvée túlnyomó részét chardonnay alkotja, valamint 6% vörösbort, pinot noirt adtak hozzá a Montagne de Reims legjobb termőterületeiről. Illatban piros bogyós gyümölcsök, őszibarack, a korty könnyű, mégis kifejező. A chardonnay frissességet kölcsönöz, a pinot noir, ahogy az illattól is várnánk, málna és eper ízét csempészi a kiváló buborékok mellé. Nem volt kérdés, hogy az egyik ikonikus desszertemet a pavlovát kínáljuk hozzá eperrel.”

 

 

Taittinger Les Folies de la Marquetterie & Kacsamáj, Sárgacékla, Mangó
A séf szerint hasonlóan egyértelmű volt az is, hogy a Taittinger család kastélyáról, a “Chateau de la Marquetterie”-ról elnevezett italhoz mangót társít. A Taittinger Champagne ház megszületésének szimbóluma ez az ital. Egyetlen dűlő ad otthont a pinot noir és chardonnay szőlőknek, amelyek házasítása az 5 év palackos érlelés után, még a kifinomult champagne fogyasztók számára is varázslatos élménnyel tud szolgálni. Az étel másik fő alapanyaga, a kacsamáj, amelynek zsírossága jól áll ennek a különleges champagne-nak.

 

Palmer & Co Extra Reserve & Tojás, Torma, Vízitorma
A harmadik champagne, a Palmer & Co Extra Reserve, amely hosszas, 72 hónapos, 6 éven át tartó érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Illatában narancshéj, citrusok keverednek az érett, krémes, pörkölt ízjegyekkel, halványan akác, méz aromákkal keretezve. Telt és selymes, hosszú, folyamatosan változó, hosszú útóízzel. Barna Ádám séfben ez az ital zöldes képzettársítást indított be. A vegetális jegyekhez jól passzol a vízitorma mártás. A krémességre pedig a joghurt mousse lesz remek válasz.

 

A rendezvényre előzetesen foglalás ajánlott.

Megosztás