2024. április 24.
Fogyatékkal élők gyakoroltak a Szamos cukrászdában

Fogyatékkal élők gyakoroltak a Szamos cukrászdában

Március 19-én a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program keretében egy hallássérült lánynak és egy látássérült hölgynek nyílt lehetősége, hogy a Váci utcai Szamos Gourmet Házban tegyék próbára tehetségüket a kiválasztott szakmában.

A Neked Munka, nekem Álom egy országos kezdeményezés Magyarországon, ami lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. A programot a Salva Vita Alapítvány koordinálja, és 2018-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja.

 

 

 

 

 A program célja nem a munkaközvetítés, hanem annak szemléltetése, hogy fogyatékkal is van mód teljes életre és valódi, értékteremtő munkavégzésre. A Neked Munka, nekem Álom arra hívja fel a figyelmet, hogy csupán apróbb szervezési változtatással, biztonsági megoldások bevezetésével, kölcsönös odafigyeléssel zökkenőmentesen bevezethetők a munka világába a fogyatékkal élő emberek.

 

 

 

A fogyatékosságot övező félelmek és bizonytalanságok legsikeresebben személyes találkozással változtathatók meg, ezért a Szamos is csatlakozott az országszerte több helyszínen megtartott nyílt nap programjához. Ennek keretében a Váci utcai Szamos Gourmet ház csokoládémestere, Haraszti Andor fogadta Giczy Klárát, aki hallássérült, de jeltolmács segítségével kiválóan elsajátította Andor instrukcióit a csokoládé temperálásról, a marcipános sütemények előkészítéséről és díszítéséről. A Gourmet-házban nem csak értékesítés folyik, hanem sok terméket ott a helyszínen is készítenek el. A hallássérült Klára minden vágya volt, hogy megnézhessen egy cukrász üzemet, mert maga is nagyon szeret otthon süteményeket készíteni, sütni-főzni, és titkon reméli, hogy fogyatékossága nem akadályozza abban, hogy egyszer ezen a területen helyezkedjen el.

 

Ezután a közös élményeikről és az elvégzett munkafolyamatokról Németh Orsolya, egy látássérült résztvevő interjúvolta meg őket, a Magyar Televízió Esély című műsorához. Orsolya mindig is ki akarta próbálni magát a riporteri szerepben, adódott a lehetőség, hogy az Esély az ő segítségével tudósítson a Szamos Gourmet-házból.

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.