2024. április 25.
Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban

Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban

Május 23-27. között kerül megrendezésre a Budapest Folk Fest, amely világ- és népzenei koncertekkel, táncházzal és folkkocsmával várja az érdeklődőket. A programsorozat másik helyszíne a Fonó Budai Zeneház lesz.  

- A rendezvény május 23-án nyitótáncházzal indul kalotaszegi zenészekkel, az Eszterlánc zenekar közreműködésével a Fonó Budai Zeneházban, ahová hagyományőrző énekes és táncos vendégek is érkeznek Buzából, Melegföldvárról. – mondta Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője.

Ezt követően a Várkert Bazár Öntőház Udvarán folytatódnak a programok, a nagyszínpadon fellép többek között Cigdem Aslan kurd származású énekesnő, Sergent Garcia, a Góbé zenekar, a Nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes, valamint a lengyel Volosi & Lajkó Félix is koncertet adnak.

A Várkert Bazár borteraszára idén is válogatott borászatok települnek, a világzenei koncertek után a folkkocsmában a legjobb táncházi zenekarok muzsikálnak, köztük a Csángálló zenekar.

Május 27-én, a fesztivál utolsó napján, a Várkert Bazár Öntőház Udvarán gyerekprogramok lesznek. A fellépők között szerepel a BaHorKa együttes, Szalóki Ági, az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Gatyamadzag zenekar.

Az esemény Facebook oldala itt érhető el: https://www.facebook.com/events/1960243290867209/ 

Megosztás

Mesterek és tanítványok a Müpában

Kultúra

Mesterek és tanítványok a Müpában

  • 2024.03.3

Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén generációk kézfogásának lehetünk tanúi. Bartók Béla volt Veress Sándor mestere, a Svájcba emigrált Veress pedig Heinz Holligert tanította a zeneszerzés művészetére.