2024. április 18.
Újra a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Újra a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Négy nyári hétvégén ismét lezárják a Szabadság híd autós forgalmát, így azt újra színes programok tölthetik meg. 

A Dunához kapcsolódó nyári fővárosi rendezvényeket bemutató sajtótájékoztatón felidézte, hogy a Szabihíd projekt alulról jövő spontán kezdeményezésként indult 2016-ban. Mint hozzátette, idén július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a hidat a budapestiek és az arra járók.- mondta Szalay-Bobrovnicky Alexandra, főpolgármester-helyettes.

A városvezetés egy Dunával együtt élő fővárost szeretne, mindezt olyan infrastrukturális fejlesztésekkel is támogatta az elmúlt években, mint a Margitsziget teljes megújítása, a Duna Aréna felépítése, a Palatinus fürdő és a kapuit hamarosan újra megnyitó Dagály Strandfürdő megújítása, valamint az engedélyeztetési és pályázati fázisban lévő Rak-Park és Duna-Buda projekt - fűzte hozzá.

Augusztus 31. és szeptember 2. között harmadik alkalommal várja a közönséget a Dunapest összművészeti fesztivál, amelynek a folyó teljes fővárosi szakaszát lefedő helyszínein több mint 100 fellépő mutatja be, mit jelent számára a Duna. A kulturális, irodalmi és gasztronómiai programok mellett urbanisztikai programok, építészeti konferencia és tematikus séták is lesznek - mondta el Sápi Zsófia projektmenedzser.

Második alkalommal rendezik meg szeptember 1-jén a Duna-átúszást a Budapest Urban Games városi sportok fesztiválja keretében. A nagy érdeklődésre tekintettel az átúszásra idén már ötszázan jelentkezhetnek, emellett a Citadellán futás, a Klauzál téren pedig grundfocibajnokság és streetball is várja a közönséget szeptember első szombatján - emelte ki Sticzay Péter szervező.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.