2024. április 25.
Átvette kinevezését a Honvéd Vezérkar új főnöke

Átvette kinevezését a Honvéd Vezérkar új főnöke

Szájer szerint alaptalan az Unió fenyegetőzése, Habony ismerőse újraélesztené a bevándorlási programot, az agráriumba delegálná a közmunkások egy részét az új miniszter, tisztújítás az LMP-nél és még az üzemanyagárak is emelkednek.

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem a titkosszolgálati háttérrel rendelkező Kovács József altábornagy, hanem Korom Ferenc vezérőrnagy a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság eddigi parancsnoka vehette át kinevezését Áder Jánostól. Korom Ferencet ezzel egyidejűleg altábornaggyá léptették elő. (MTI)

 

Szájer: Alaptalanok az uniós források elvételéről szóló fenyegetések

Az uniós források elvételéről szóló fenyegetések a levegőben lógnak, sok alapjuk nincsen. Az uniós szabályok megváltoztatásához Magyarországra is szükség van, nyugtatott meg mindenkit a Magyar Időknek adott interjúban Szájer József. A Fidesz–KDNP EP-képviselője szerint minden honfitársunknak kínos nézni, ahogy ellenzéki képviselők hazánk ellen szólalnak fel, de minden ilyen esetben szavazatokat vesztenek itthon. A politikus a 2019-es európai parlamenti választásokról azt mondta: az az eddigi életformáinkat fenyegető külső veszélyekkel szembeni politikai tétlenség elleni voksolás lesz.

 

Új bevándorlási programot hirdet Kínában Habony Árpád ismerőse

A legnépszerűbb kínai közösségi portálon, a WeChaten jelent meg erről hirdetés, mely a korábbi kötvényüzlettől eltérően nem állampapír, hanem ingatlanvásárlásért kínál letelepedési engedélyt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a hirdetésben hazugságok vannak és a Külügyminisztérium meg fogja tenni a szükséges lépéseket a szóban forgó cég ellen. Ez azért lesz érdekes, mivel ez a cég annak a Lian Wangnak a tulajdonában áll, aki ismert a hazai ingatlanos körökben, hovatovább ugyanaz az ügyvédi iroda jár el az ő ügyeiben is, mint amelyik Habony Árpád és Rogán Antal jogi képviselőjeként is ténykedik. Érdemes még ehhez hozzávenni, hogy Habony Árpád Hong Kong-i cége ugyanarra a címre van bejegyezve, mint Wang két másik ingatlanos vállalkozása – derül ki a Direkt36 tényfeltáró anyagából.

 

Nagy István: a mezőgazdaság versenyképességének kulcsa a munkaerőhiány enyhítése

A mezőgazdaság versenyképességének, az ágazat fejlődésének a munkaerőhiány enyhítése, illetve a fiatalok bevonása a kulcsa - jelentette ki Nagy István agrárminiszter-jelölt az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Mint mondta, ennek érdekében olyan támogatási rendszert kívánnak kiépíteni, amely lehetőséget teremt a munkaadóknak arra, hogy ne idénymunkaszerűen foglalkoztassák az embereket, hanem teljes állásban. Ugyanakkor új fejezetet nyitnának a vidékfejlesztési pályázatok, a fiatal gazda támogatások területén - fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az agráriumban egyre égetőbb a munkaerőhiány, vidéken 150 ezer ember végez közmunkát.  Ebben a helyzetben, megfelelő ösztönzők kialakításával, legalább 50 ezer embert fel tudna szívni az agrárium. Ugyanis a fejlődés feltétele, hogy lesz-e aki ellátja a jószágot, leszüreteli a gyümölcsfát és felül a traktorra. (MTI)

 

Egy-egy jelölt van az LMP női és férfi társelnöki posztjára

Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt - mondta el az MTI-nek szerdán Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője. Az LMP május 26-án és 27-én, Székesfehérváron tartja előrehozott tisztújító kongresszusát, a jelöltállítás folyamata kedden este zárult le.  A párt elnökségi titkári pozíciójára négy jelölt van: Csoma László, Ábrahám Júlia, Gerstmár Ferenc és Kanász-Nagy Máté.  A kilencfős elnökségbe a titkár és a két társelnök mellett további hat tagot választ a kongresszus, a tagságért számos ember elindul. Az LMP teljes tisztújítást tart, így újjáalakul az Országos Politikai Tanácsa is. E testület tagjainak többségét a területi szervezetek delegálják, amelyek még a kongresszus előtt megtartják közgyűléseiket erről.  Megújul a párt etikai, fegyelmi, valamint pénzügyi ellenőrző bizottsága is.

 

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelte bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 388 forintra nőtt, a gázolajé pedig 397 forintra emelkedett. Az üzemanyagok ára legutóbb egy hete változott, akkor a 95-ös benzin bruttó 3 forinttal, a gázolaj bruttó 2 forinttal drágult, a benzin literenkénti átlagára 381 forintra, a gázolajé pedig 389 forintra nőtt. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. (MTI)

Megosztás