2024. április 16.
Magyar app segít eligazodni a tiniknek a szex útvesztőjében

Magyar app segít eligazodni a tiniknek a szex útvesztőjében

A fiatalok ezenfelül a családalapításról és más felelősségteljes dologról is tanulhatnak.

LoveInfo mobilalkalmazás szükségességét a fejlesztők szerint az indokolja, hogy a mai fiatalok nem tudnak bizalommal fordulni senkihez, ha magánéleti kérdéseik, problémáik adódnak. Ugyanakkor előszeretettel használják a mai modern kommunikációs csatornákat (Facebook, Twitter, Instagram): a statisztikák szerint három fiatalból kettő állandóan online. Így hatékony közlési forma lehet egy mobil applikáció létrehozása, ami a fiatalok nyelvén szól, és hiteles információkat tartalmaz számukra.

 

Oktatás és családtervezés

A fejlesztés a 12-25 éves korosztályt célozza meg, és annak érdekében készült, hogy minden párkapcsolati kérdésben segítséget tudjon nyújtani. A LoveInfo mobilalkalmazás hasznos tanácsokat, hiteles információkat ad a szexuális együttlétre, az az előtti és az utáni időre vonatkozóan. Kitér például az intim higiéniára és az önvizsgálat megtanulására, a védekezési módszerekre, de a fejlesztés nagy hangsúlyt helyez a pozitív családtervezésre is.

 

Segítség SOS helyzetben is

Az alkalmazás felhívja a figyelmet az internet veszélyeire, arra, hogy milyen szabályokat fontos betartaniuk a fiataloknak, hogy ne kerüljenek kiszolgáltatott helyzetbe. Az alkalmazásban drogprevenciós program is helyet kapott, emellett külön menüpontban meg lehet találni a nőgyógyászati szakrendelések, bőr és nemi beteg gondozók, valamint a babamentő inkubátorok, családvédelmi szolgálatok elérhetőségeit. Ugyanitt elérhetőek különböző segélyvonalak is, mint például az ingyenesen hívható lelkisegély és a drogsegély vonal is.

A megvalósulás folyamatában a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Egészségfejlesztési Osztályának dolgozói, a Fejér Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, szexológus tanácsadó, ügyvéd, szülész-nőgyógyász szakorvos-onkológus orvos voltak a fejlesztők segítségére.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.